Közlekedés

Nem lesz könnyű: trolikat terelnek és parkolókat zárnak le Szegeden a Borfesztivál idejére

Nem lesz könnyű: trolikat terelnek és parkolókat zárnak le Szegeden a Borfesztivál idejére

2022. május 12., csütörtök
Nem lesz könnyű: trolikat terelnek és parkolókat zárnak le Szegeden a Borfesztivál idejére

Pénteken két év kihagyást követően ismét lesz Borfesztivál, ennek megfelelően több nosztalgiajáratot is indít a Szegedi Közlekedési Kft.Azonban a forgalmi rend és a parkolás is alaposan megváltozik.

Nosztalgiajáratok közlekednek

Május 13-án, két év kihagyás után teljes ,,pompájában" tér vissza a Szegedi Borfesztivál. A jeles ünnepségsorozat alkalmából pedig több nosztalgiajáratot is indít a Szegedi Közlekedési Társaság.

Május 21-én és 22-én az FVV 813-as csuklós villamossal a Vértó környékét barangolhatjuk be, onnan pedig az Európa ligettől az Indóház térre tarthatunk tovább.

Május 13-tól 22-ig pedig egy Ikarus 280T nosztalgia trolival ,,szelhetjük" a várost a Víztorony tér és a Klinikák állomások között.

A Hídivásár miatt változik a forgalmi rend

Május 21-én szombaton üzemkezdettől 2022. május 22-én vasárnap üzemzárásig a XXI. Hidivásár ideje alatt az 5-ös, a 7A-s, ileltve a 9-es és 19-es trolibuszvonalon korlátozások lesznek érvényben:

  • Az5-östrolibuszvonalon Körtöltés utca és Újszeged, Gyermekkórház végállomások közöttmódosított útvonalon, teljes vonalhosszbantrolibuszpótló autóbuszokközlekednek.
  • Az 5-ös vonali járatok a Széchenyi tér (Kelemen u.) megállóhelyet egyik irányban sem;Újszeged, Gyermekkórház irányban a Torontál tér megállóhelyet és a Csanádi utca megállóhelyet nem érintik.

Az érintett megállóhelyeket listáját az SZKT oldalán lehet megtekinteni.

Se megállni, se behajtani nem lehet a Széchenyi térre

Szintén fontos információ, hogy május 11. és május 27. között aSzéchenyi térenSzeged napjai ünnepségsorozat miattmegállási, várakozási és behajtási tilalomlép érvénybe. A titalom miatt

  • A Deák Ferenc utcában,
  • a Takaréktár utcában,
  • a Horváth Mihály utcában,
  • a Kiss Ernő utcában,
  • a Fekete sas utcában,
  • a Kiss Menyhért utcában,
  • és a Kígyó utcában is

elfogadják a Széchenyi térre szóló lakossági parkolóbérleteket - erről a Szepark tájékoztatta a lakosságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.