Nem fogynak az embercsempészek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy román embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 80 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében – írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség járőrei a mórahalmi mezőőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 22 óra 25 perckor egy csoportban 31 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 25-én 0 óra 45 perckor, 2 óra 40 perckor, 3 óra 30 perckor és 5 óra 05 perckor további négy csoportban 49 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán, tunéziai, líbiai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 22 óra 30 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy román honosságú Skoda Octavia típusú személyautót. Az egyenruhások a gépkocsi utasterében kilenc határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol ellene embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás elszámoltatása folyamatban van. 

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Előző sztori

Így néz ki hivatalosan az Alaptörvény-módosítás

Következő sztori

Tárgyalópartnert kérnek az új kormányból a pedagógusok