Közélet

Nem a világ pénzét termelte tavaly a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Nem a világ pénzét termelte tavaly a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

2022. május 17., kedd
Nem a világ pénzét termelte tavaly a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

A városi cégeken belül mégis sokkal jobban teljesített, mint a Szegedi Közlekedési Társaság, ami több száz milliós mínusszal zárta a tavalyi évet.

Korábban arról számoltunk be, hogy több egykori dolgozó keresett meg bennünket, és elmondta, hogy a cég vezetője, dr. Nagy Katalin vezetése finoman szólva sem méltó a szegedi sport hagyományaihoz és veszélybe sodorja a cég, valamint a létesítmények működését. A pénzügyi beszámoló csak alátámasztotta, hogy valami tényleg nincs rendben a városi tulajdonú céggel.

Valamivel több, mint nyolcmillió forint adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a Szegedi Sport és Fürdők Kft. A városi cég üzemelteti a kormányzati támogatásból épült Tiszavirág sportuszodát is. A legnagyobb kihívást még tavaly is koronavírus-járvány jelentette.

Egy komolyabb változás történt tavaly a Szegedi Sport és Fürdők Kft. életében: a száz százalékban városi tulajdonú cég üzemelteti a kormányzati pénzekből felépített Tiszavirág sport­uszodát – derül ki a cég éves beszámolójából, amelyet már el is fogadott a Szegedi Közgyűlés. 

A beszámolóból kiderült, hogy „visszafogott” üzemeltetésre törekedtek. Mivel nem nagyon van versenytársa, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. piaci helyzete is stabil, de a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedésekkel ők sem tudtak mit kezdeni, elapadtak a bevételek.Ha csak a számokat nézzük, akkor azonban így is jobb év volt 2021, mint az eggyel korábbi. Tavaly ugyanis 8 millió 285 ezer forint nyereséget termelt a cég, amely 2020-ban majdnem 25 és fél millió forint veszteséggel zárt.

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyar)

Egy érdekesség: a Károlyi utcai nyilvános vécét is a társaság működteti, amiből tavaly 2 millió 417 ezer forint folyt be, ami több mint a háromszorosa a 2020-as bevételnek. 

Forrás: delmagyar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.