Micsoda váratlan lépés: a Momentum nemmel fog szavazni Orbánra

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Momentum 10 fős frakciója nem fogja megválasztani Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője azt írta közösségi oldalán, hogy a Momentum becsületesebb és felelősebb kormányt szeretne a nemzet élén látni. A párt vezetése és frakciója egyetért abban, hogy képviselőinknek nemmel kell szavazniuk az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnökké választására, programjára, kormányára.

Ott leszünk, és határozottan nemet mondunk mindarra, amivel szemben a Momentumot megalapítottuk. Nemmel szavazunk, hiszen becsületesebb és felelősebb kormányt szeretnénk a nemzet élén látni, mint amit Orbán Viktor kínál

– fogalmazott közösségi oldalán Fekete-Győr András.

Orbán Viktor hétfő délután választhatják újra miniszterelnöknek az Országgyűlésben, ami alatt a Momentum nem akar kivonulni. Erre Fekete-Győr szerint két okuk is van:

„Egyfelől a választás után élénk és termékeny vita folyt a Momentumban arról, hogy mi dolgunk a parlamentben, átvehetjük-e a mandátumokat, és ha igen, mit kezdünk ezekkel. A kérdést közösen eldöntöttük: vállaljuk a parlamenti munkát, részt fogunk venni a vitákban, elmondani az ellenérveket, alternatívát kínálni, a jót támogatni, a rosszat ellenezni, leszavazni. Ha áprilisban ellenzéki szavazók milliószám voltak képesek és hajlandók Orbán ellen szavazni, e döntésüknek meg kell jelenni a parlamentben is, a mi szavazataink által”.

Forrás: hvg.hu

Előző sztori

Vajon lesz meglepetés? Ma választják meg miniszterelnöknek Orbán Viktort

Következő sztori

Külföldi behajtócéggel működhet együtt az SZKT