Mészárlás: legalább 10 embert ölt meg egy 18 éves ámokfutó

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legalább 10 ember meghalt és hárman megsérültek, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban – jelentette az amerikai sajtó.

Élőben közvetíthette

A nevük elhallgatását kérő rendvédelmi tisztviselők azt közölték az AP amerikai hírügynökséggel, hogy az elkövetőt őrizetbe vették. A nyomozók úgy vélik, hogy a férfi élőben közvetíthette a lövöldözést az interneten, és azt is vizsgálják, hogy közzétett-e egy kiáltványt is.

Buffalo, 2022. május 15. Rendõrök a New York állambeli Buffalóban elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. május 14-én. Legkevesebb tíz ember életét vesztette és hárman megsérültek, amikor egy golyóálló mellényt viselõ fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben. A hatóságok az elkövetõt õrizetbe vették. MTI/EPA/Brandon Watson

Az áldozatok többsége afroamerikai

A hatóság emberei szerint a gyanúsítottat Payton Gendronnak hívják, 18 éves, és a New York állambeli Buffalótól körülbelül 200 mérföldre délkeletre fekvő Conklin városából érkezett a helyszínre, hogy elkövesse tettét. A férfit még este kihallgatta az amerikai szövetségi nyomozó hivatal (FBI) is.

A hatóságok “gyűlöletbűncselekménynek és faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek” nevezték a lövöldözést.

A hivatalos közlések szerint az áldozatok közül 11-en afroamerikaiak ketten pedig fehérek.

A bűntény alig több mint egy évvel azután történt, hogy 2021 márciusában, a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres 10 embert megölt. (MTI)

Előző sztori

Nők közé szorult Ruzsa Roland, de ezt egy cseppet sem bánta

Következő sztori

Ez hiányzott: mindenkit hadba szólított Kim Dzsongun