/

Megszűnik az EMMI, máshová kerül a közoktatás

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HVG egy törvénytervezeten kiszúrt egy részletet, amiből közvetetten ugyan, de kiderül, hogy a közoktatás valóban a belügy alá sorolódik be.

Az új kormányból Orbán Viktor egyelőre csak a minisztereket és a minisztériumok neveit jelentette be, azt pontosan nem lehetett eddig tudni, hogy a megszűnő EMMI feladatai (különös tekintettel a neuralgikus pontnak számító oktatásra és egészségügyre) melyik tárcához kerülnek, de a HVG kiszúrta.

 A Nemzeti Védelmi Szolgálat hatásköre a belügyminiszter által irányított ágazatok közül – a kormányzati szolgálati jogviszonyban állók kivételével – a köznevelési és a szociális intézményekre nem terjed ki.

– írja a minisztériumokat felsoroló szöveg részletes indoklása, ami ugyan alapvetően az NVSZ-ről szól, de egyben a közoktatási intézményeket „a belügyminiszter által irányított ágazatok” között sorolja fel.

 Az egészségügyre hasonló utalást nem találni a törvénytervezetben, mindenesetre az EMMI-vel együtt leköszönő Kásler Miklós Facebookra azt posztolta ma,

a délután során Pintér Sándor miniszter urat fogadtam hivatalomban.

Forrás: telex.hu
Borítókép: eduline.hu

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

A fény napját ünnepelték

Következő sztori

Megépítették a világ leghosszabb gyalogos hídját