Megépítették a világ leghosszabb gyalogos hídját

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hídon egyszerre ötszázan tartózkodhatnak majd, de az első két hétben csak feleannyian. Nem csak hosszú, de nagyon magasan is van.

Egy csehországi hegyvidéki üdülőhelyen, Dolní Moravában felépített függőhíd 721 méter hosszú, és egyszerre ötszázan tartózkodhatnak rajta. Már ha nem fúj a szél.

A Sky Bridge 721 nevű, 721 méter hosszú építmény 1100 méteres tengerszint feletti magasságban köt össze két hegygerincet az északkelet-csehországi Kralicei-havasokban (Králicky Snezník), a lengyel határ közelében, egy 95 méter mély völgy fölött.

Biztonsági okokból a hidat lezárják, ha a szél erőssége eléri az óránkénti 135 kilométert. Az 1,2 méter széles gyaloghíd csak egyik irányban járható, a kiinduló állomáshoz libegő viszi fel a látogatókat, akiknek előzetesen regisztrálniuk kell online.

A függőhíd két év alatt épült fel 200 millió koronából (3,1 milliárd forint). A cseh idegenforgalmi hivatal abban bízik, hogy az új nevezetesség turistákat vonz a világ minden sarkából, és segít fellendíteni Csehország idegenforgalmát a pandémia okozta pangás után.

A beruházás ellenzői szerint viszont a híd megváltoztatja az erdős vidék jellegét, túlságosan dominálja a környék látképét, és túl sok turistát csalogat a mindössze 500 lakosú Dolní Morava üdülővároskába.

Forrás: index.hu
Borítókép: MTI

Előző sztori

Megszűnik az EMMI, máshová kerül a közoktatás

Következő sztori

Bordinasztiák felvonulásával indult a Borfesztivál