Politika

Kövér László: A hatalom a népé

Kövér László: A hatalom a népé

2022. május 2., hétfő
Kövér László: A hatalom a népé

A megválasztása után az alakulóülés vezetését átvevő Kövér László először köszönetet mondott a választáson résztvevő polgároknak, az Országgyűlés Hivatala dolgozóinak, valamint a képviselőtársainak, hogy újra házelnökké választották. Mint mondta, a világjárvány okozta korlátozások megakadályozták őket abban, hogy méltó módon emlékezzenek az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának évfordulójára. Kiemelte, hogy

heten vannak itt, akik 32 évvel ezelőtt is esküt tehettek már 19900-ben, ugyanezen a napon.

- Tagadhatatlan, hogy nemzetünk, társadalmunk és benne családjaink állapota, helyzete, ma jobbak, mint a rendszerváltozás kezdete óta bármikor. Talán nem tévedek, ha azt állítom, hogy a választás eredményének alakulását legerősebben éppen ez határozta meg.-mondta a házelnök.

Magyarországot erős, emelkedő pályán mozgó, tekintéllyel bíró országként jellemezte Kövér László, de hangsúlyozta azt is, hogy

a veszélyek korát éljük, pénzügyi gazdasági válság, illegális migráció, világjárvány, és háború a szomszédban.

Kövér László azt mondta, hogy a választópolgárok döntő többségének elvárásait is megfogalmazza, ha azt mondja, hogy ideje lenne a történelmi helyzetre tekintettel mindenki szeme előtt annak lebegni, hogy hol és hogyan tudják segíteni a közösség erőfeszítéseit. Hangsúlyozta, hogy a kampány zajából kihallatszott egy gondolat, amely akár kiindulópontja is lehet annak, amely nélkül nem működhetnek egészségesen a demokráciák, ez így hangzik:

a hatalom a népé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.