Politika

Karácsony Gergely alig várja már a közös munkát Lázár Jánossal

Karácsony Gergely alig várja már a közös munkát Lázár Jánossal

2022. május 20., péntek
Karácsony Gergely alig várja már a közös munkát Lázár Jánossal

A főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy semmilyen beruházást nem akadályoznak meg, ami a város és az ország gyarapodását szolgálja, és azt is mondta, hogy bárkivel együtt tud dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni.

Lázár János az építésügyi és beruházási tárca várományosa az új kormányban, csütörtökön hallgatta meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága. Hozzá fog tartozni Budapest fejlesztése is. Karácsony Gergely szerint a kormánynak megvan a joga arra, hogy kialakítsa, milyen formában és milyen személyekkel akar dolgozni. A fő kérdés az, hogy Budapestben ellenfelet látnak, vagy szövetségest abban, hogy Magyarország fejlődjön és gyarapodjon. A főpolgármester azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázár Jánossal, és a főváros semmilyen beruházást nem fog megakadályozni, ami a város érdekét szolgálja.

Számomra természetesen önmagában az, hogy betonozunk és építkezünk, nem önérték. Olyan beruházásokra van szükség, ami Budapest és az ország gyarapodását szolgálja

– mondta Karácsony Gergely az RTL-nek, hozzátéve, hogy ebben lehet majd véleménykülönbség, de ő Budapest fejlődésében érdekelt.

"Nem azért kaptam a megbízásom a budapestiektől, hogy

valami ne legyen, hanem azért, hogy legyen.

Tele vagyunk tervekkel és biztos vagyok abban, hogy ezek nagyon nagy része olyan, amit a kormány is támogatni fog"

– vélekedett a főpolgármester.

A mi hozzáállásunk az, hogy a kormányban mindig szövetségest kerestünk. Nekem sajnos csalatkoznom kellett az előző parlamenti ciklus második felében, mert miközben én próbáltam szövetségest találni a kormányban, egyre több politikai támadást kellett kivédenünk.

Nagyon örülök annak, ha az új kormánnyal új alapokra tudjuk helyezni a kapcsolatunkat

– mondta Karácsony Gergely, aki arra is reagált, hogy Lázár János szerint az a cél, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát: a főpolgármester úgy látja, hogy Budapest ebben rengeteget tud segíteni, és nélküle biztosan nem is fog sikerülni.

Forrás: rtl.hu
Borítókép: propeller.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.