Jégkorongozóink kikaptak Szlovéniától, de így is komoly esély van a feljutásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A ljubljanai divízió 1/A csoportos világbajnokságon az eredmények úgy alakultak, hogy a magyar válogatott akár már pénteken feljuthat az elitbe. Az újkori hokitörténelem harmadik magyar A csoportba jutásához egy feladatot kellett megoldani, győzni, vagy legalább rendes játékidőben döntetlennel egy pontot szerezni a házigazda szlovénok ellen.

Nem úgy indult ez a meccs, hogy sikerül megoldani mindezt. Éppen csak elkezdődött a meccs, és Ziga Jeglic be is talált a magyar kapuba, a 31. másodpercben egy kapu mögül visszatett korongot ütött a kapuba. (1-0)

A gyors gól után nem tört össze a magyar válogatott, sőt, ha pontosabban játszanak, akár a gyors egyenlítés is összejöhetett volna. Oda-vissza akadt helyzet, majd a 16. percben a közel ezer magyar szurkoló ünnepelhetett. Erdély Csanád egy formás magyar támadás után Terbócs István passzából egyenlített. (1-1)

Közel ezer magyar szurkoló volt a Hala Tivoli lelátójan.

A második harmadot is egészen jó lendülettel folytatta válogatottunk, majd az 25. percben ezt a lendületet tört meg Szlovénia. Előbb Ziga Pancev, majd 5 másodperccel később Robert Sabolic is Rajna Miklós kapujába juttatta a korongot. (3-1)

Érezhetően megfogta a magyarokat a két gyors gól, így a szlovénok kerültek fölénybe, több alkalommal is hajszál választotta el őket az újabb góltól, de nem sikerült újból a kapuba találniuk.

A harmadik harmadot is jól kezdte a magyar válogatott, a 46. percben pedig ünnepelhetett is a szurkolótábor-sajnos kicsit korán-Kumala Rasmus egy emberhátrány után talált a kapuba, de a játékvezető jelezte, hogy öt helyett hatan támadtak és mivel a kapus is a jégen volt, ezért a gól helyett egy újabb kiállítást kaptunk, mert túl sokan voltunk a jégen.

Rasmus Kulmala gólját érvénytelenítették a játékvezetők

Bár becsülettel küzdött a magyar válogatott a szlovénok magabiztosan tartották előnyüket, sőt, a vége előtt 3 perccel végleg eldöntötték a meccset. Magosi Bálint kapott 2+2 perces kiállítást, amit előbb Robert Sabolic, majd 9 másodperccel később Ken Ograjensek próbált jobbról passzolni  Robert Sabolicnek a buli után röviddel, de a pakk Macaulay Scott korijáról bepattant a gólvonal mögé…

Győzelmével Szlovénia már biztosan osztályt vált és jövőre a legjobbak között folytatja, a magyar válogatottnak is minden esélye megvan erre, de ehhez vagy a litvánoknak kell holnap elvernie Romániát, vagy nekünk kell pontot szereznünk ellenük az utolsó világbajnoki meccsünkön vasárnap délután.

JÉGKORONG, DIVÍZIÓ I/A VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA
Magyarország–Szlovénia 1–5 (1–1, 0–2, 0–2)
Ljubljana, 
Hala Tivoli. 4200 néző. Vezette: Holm (svéd), Piragic (horvát) – Leermakers (holland), Nothegger (osztrák)
MAGYARORSZÁG: Rajna
Garát, Macaulay / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B., Fejes / Kiss R.
Sofron, Hári J., Erdély Cs. 1 / Magosi B., Sebők, Kulmala / Terbócs (1), Nagy G. (1), Papp K. / Tóth R., Vas J., Kóger, Sárpátki.
Szövetségi kapitány: 
Sean Simpson
SZLOVÉNIA:  
Kroselj
Pretnar, Gregorc (1) / Podlipnik, Robar (1) / Magovac  Stebih / Crnovic
Jeglic 1, Urbas (1), Verlic (1) / Ticar (1), Sabolic 2, Kuralt / Ograjensek 1, Z. Pance 1, Cimzar / Koblar, Maver (1), Zajc, Tomazevic
Szövetségi kapitány:
 Matjaz Kopitar
Gólszerző: Erdély (15:06 – Terbócs, Nagy G.), ill. Jeglic (00:31 – Urbas, Gregorc), Sabolic (26:45 – Ticar, Robar), Z. Pance (26:51), Sabolic (57:20 – Maver), Ograjensek (57:29 – Verlisc)

Előző sztori

Feszülten indult, végül meglepő konszenzusokra jutott a közgyűlés

Következő sztori

A szünet után hengerelt a Pick Szeged