Meteor

Hogyan éljük túl a korai kánikulát?

Hogyan éljük túl a korai kánikulát?

2022. május 12., csütörtök
Hogyan éljük túl a korai kánikulát?

Napszemüveget, fényvédő krémeket és naptejet ajánl a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A napszemüvegre és a fényvédő krémekre, tejekre is szükség van most már, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint erős lesz az UV-sugárzás. A Nemzeti Nép­egészségügyi Központ szerint a kalap és a világos öltözék is jó választás egészségünk megóvása érdekében.

Akár 30 Celsius-fok fölé is emelkedhet a következő napokban a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint, tehát itt az ideje annak, hogy fokozott figyelmet fordítsunk bőrünk és szemünk védelmére. 

Az előrejelzések szerint erős lesz az UV-sugárzás a héten, éppen ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt tanácsolta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében, hogy

10 és 16 óra között fokozott óvatossággal tartózkodjunk a szabadban, 11 és 15 óra között pedig lehetőleg ne menjünk a tűző napra.

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: minap.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.