Politika

Hétfőtől újra Kijevben működik a magyar nagykövetség

Hétfőtől újra Kijevben működik a magyar nagykövetség

2022. május 2., hétfő
Hétfőtől újra Kijevben működik a magyar nagykövetség

Hétfőtől újra Kijevben működik a magyar nagykövetség – jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter. 

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videóban elmondta: a parlament alakuló ülése után Kazahsztánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba utazik, ahol fontos tárgyalások várnak ránk. 

A reptérről bejelentkezve közölte:

más európai uniós országokhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy a Kijevben folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetik az ukrán fővárosba. 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: 

a biztonsági körülmények ehhez adottak. A nagykövetség kijevi működése ésszerű, így tudnak kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel és szükség szerint segítséget nyújtani magyar vagy más európai uniós állampolgároknak. 

Hozzátette: a hétvégén bonyolították a visszaköltözés fizikai részét, mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.