Hírzóna

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Tisza déli szakaszán

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Tisza déli szakaszán

2022. május 2., hétfő
Folytatódik a szúnyoggyérítés a Tisza déli szakaszán

A következő napokban Csongrád-Csanád megyében, a folyó Szentes-Mindszent-Algyő szakaszán lesz biológiai lárvagyérítés - tájékoztatott róla a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Folytatódik a biológiai gyérítés a Tisza mentén: az elmúlt héten a Tisza-tónál és a Tisza szolnoki szakaszán került sor a csípőszúnyog lárvák elleni biológiai védekezésre.

Mint írják, a hatékony munkavégzést az ártéri erdőterületeken nehezíti a fák zárt lombozata, amelyen a folyékony permetezőszer jelentős része fennakad. Ezért Ezeken a területeken repülőről granulátumot szórnak ki, ezt a készítményt át lehet juttatni a lombozaton, így a tavasz végi, nyári időszakban is megfelelő hatékonysággal lehet vele védekezni. A tervezett kezelések a Tisza ártéri erdeit érintik, ezért itt a biológiai készítményt granulátum formában juttatják ki.

Kiemelik, hogy a szúnyoglárvák nem csak a tavak és folyók, hanem bármilyen vízben kifejlődhetnek. Ezért a Katasztrófavédelem szerint célszerű a vízgyűjtőként szolgáló kerti edényekből, virágcserepekből az esővizet kiönteni, az esővízgyűjtő hordókat pedig szúnyoghálóval lefedni, hogy a házkörüli tenyésztők elpusztuljanak.

Érdemes a ház körül lévő vízelvezető árkokat rendben tartani, hiszen ha nem áll meg benne az esővíz, szúnyogok sem fejlődnek benne, sőt egy felhőszakadás utáni villámárvíz kialakulásának is kisebb az esélye. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.