Felhős, borongós időre számíthatunk

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Főleg a déli megyékben várható felhős idő. Komoly esőzés is kialakulhat.

Vasárnap a felhős, borongós időben eleinte délen és az Alföldön, majd napközben nyugat felől egyre több helyen kialakulhat eső, zápor. Inkább csak rövidebb napos időszakokkal találkozhatunk. Északon, északnyugaton a délkeleti, máshol az északkeleti szél lehet élénk, helyenként erős. Napközben mindössze 13-21 fokot mérhetünk.

Hétfőn már több napsütés ígérkezik, de az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből kisebb eső, futó zápor elszórtan kialakulhat. Északon, északkeleten és keleten élénk lesz a nyugatias szél. Hajnalban 4-13, délután 17-26 fok valószínű, északkeleten lehet a legmelegebb.

Kedden napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Erősödik a nappali felmelegedés, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Szerdán a napos időszakok mellett több tájegységünkön kialakulhatnak elszórt záporok, zivatarok. Az élénk, erős északnyugati szélben 25-30 fokot mérhetünk. Csürtörtöktől kánikula jön, egyre többfelé elérjük vagy meghaladjuk a 30 fokot.

Forrás: idokep.hu
Borítókép: illusztráció

Előző sztori

Vajda Júlia kapta a szegedi színház idei életműdíját

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Éjszakai kaland a Dómban