Felháborító a Szeged Plaza mögötti Búvár-tó

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Búvár-tó környékének fejlesztését szeretnék a Délmagyar olvasói, akik úgy vélik, egy sétányt is ki lehetne alakítani ott. Az önkormányzat feladata lenne a fejlesztés, amelyet uniós forrásból szeretnének megvalósítani.

A közelmúltban több olvasói megkeresés is eljutott a szegedi laphoz, hogy ráférne a fejlesztés a Búvár-tóra és környékére, mert annak jelenlegi állapota szerintük felháborító látvány. Úgy vélik, hogy

a Vér-tó környéke szép és rendezett lett, de a Búvár-tó egyre elhanyagoltabb, pedig a nádas levágása, karbantartása nem lenne nagy dolog. 

Az olvasók szerint egy sétányt is érdemes lenne ott kialakítani sok paddal, hiszen szabadidejükben sokan tennének ott egy sétát, ráadásul a Szeged Plaza éttermeinek teraszáról lepillantva is sokkal szebb látvány tárulkozna a vásárlók elé. 

A Délmagyar megkereste az önkormányzatot, ahol arról érdeklődtek, hogy terveznek-e felújításokat a tónál, és ha igen, mikorra várható a beruházás kezdete. Válaszukban azt írták, hogy a Búvár-tó és környezetének rekonstrukcióját az önkormányzat európai uniós forrásból kívánja megvalósítani, de a magyar kormány egyelőre nem tudott megállapodást kötni az Európai Bizottsággal a hazánknak, így az egyes településeknek tervezett uniós források felhasználásáról. 

Hozzátették, ennek következtében nem ismert, hogy a végleges pályázati felhívás mikor, milyen tartalommal jelenik meg, illetve az sem, hogy a projekttervet tartalmazó támogatási kérelem mikor nyújtható be és mikor kezdődhet el az érdemi munka a projekt előkészítése érdekében. Kitértek arra is, hogy a tervezést is magában foglaló projekt előkészítési szakasza, amely az építési tevékenységre vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárásáig tart, megközelítőleg két és fél évet vesz majd igénybe. 

A panaszosok szerint azonban évek óta

csúnya a Szeged Plaza mögötti tó környéke,

tehát már korábban időszerű lett volna költeni a területre. Közben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közelmúltban arról beszélt, hogy csakis a bizottságon múlik, mikor írják alá a megállapodást, hazánk készen áll rá. 

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: Frank Yvette (Délmagyar)

Előző sztori

Nem csak gazdasági, mentális problémákat is okoz a háború

Következő sztori

Márki-Zay Péter teljesen kifakadt