Ez hiányzott: mindenkit hadba szólított Kim Dzsongun

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető nagyon nyugtalanítónak nevezte az országban hivatalosan csak nemrég kitört, de robbanásszerűen terjedő koronavírus-járványt, és hadba szólított mindenkit a legyőzésére.

Phenjan pénteken számolt be a betegség első halálos áldozatairól, akkor még hatról, és közölte, hogy több mint 187 ezer lázas embert elkülönítve kezelnek – írja az Index.

Szombaton már több mint 280 ezer ápolt betegről közöltek adatot, és összesen 27 halottról, de a hivatalos közlés nem a Covid-betegségről szól, hanem olyan betegekről, halálos áldozatokról, akiknek

„A LEGTÖBBJE TUDATLANSÁGBÓL TÚLADAGOLJA A GYÓGYSZEREIT, VAGY ÉPPEN NEM VESZI BE AZ ELŐÍRTAT”

különböző betegségek esetében − írta meg az MTI. 

Több százezer lehet azok száma, akiknél szintén kimutatták a vírus jelenlétét, de nem szorulnak kórházi ápolásra – jegyezték meg hírügynökségek.

A Reuters szerint

nincs jele annak, hogy tömegesen tesztelnék az embereket, erre nincs is eszköze az országnak.

Észak-Korea sokáig azt állította, hogy a járvány egyáltalán nincs jelen az országban, és oltóanyagot nem fogadott el az Egészségügyi Világszervezettől (WHO), de Kínától és Oroszországtól sem, vírustesztekből is csak keveset – írja a lap.

Kim Dzsongun a járvány miatt összehívta az uralkodó Koreai Munkapárt rendkívüli ülését, ahol drámai szavakkal beszélt a helyzetről – számolt be a KCNA állami hírügynökség.

(via Index)

Előző sztori

Mészárlás: legalább 10 embert ölt meg egy 18 éves ámokfutó

Következő sztori

Azonnali kompenzációt akar az LMP