Ez a bravúr már nem jött össze a Szedeáknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégi bravúr után ismét nyerni tudott a szombathelyi Falco KC, így 2-1-re vezet a rájátszásban.

Nehezen lendült játékba a Naturtex-SZTE-Szedeák a Falco elleni negyeddöntős párharc harmadik meccsén. A Tisza-parti csapat védekezése a szombati kulcsfontosságú mérkőzéshez képest alul maradt, amit a hazaiak ki ishasználtak. Persons vezérletével ugyan tartotta magát a Szedeák, és nagyon távolra nem engedte el ellenfelét, de a lepattanókkal és a büntetőkkel meggyűlt a baja.

Ráadásul Golomán csúnyán könyökölte Alstont, akit így le kellett cserélni.

Az első félidő végén tíz pont fölé tornázta az előnyét a jó százalékkal dobó Falco, de Davis triplájával végül kereken tízpontos hátrányban volt a Szedeák, 49–39.

Alston visszatért, de sokat hibáztak a Tisza-partiak a második játékrészben. Persons hozta a büntetőket, tíz ponton belülire csökkent a hátrány, de ez nem tartott sokáig: megállt támadásban a Szedeák, Perl ziccere után 63–48-nál időt kellett kérnie Simándi Árpádnak.

De ez sem érte el a kívánt hatást, sőt a végére már húszpontos lett a hátrány.

Az utolsó percekre így nem maradt kérdés, ezúttal nem tudták azt az extra védekezést és csapatmunkát hozni Bognár Kristófék, amely szombaton eredményre vezetett, és nem sikerült nyolcvan pont alatt tartani a szombathelyieket: amikor legyőzték a Falcót a szegediek, mindkétszer nem érte el a nyolcvan pontot a címvédő.

Így tehát a rájátszásban a Falco vezet 2-1-re. A páharc negyedik meccsét pénteken 19 órától az újszegedi sportcsarnokban rendezik.

(Délmagyar)

Előző sztori

A növények napját köszöntik a füvészkertben

Következő sztori

Így néz ki hivatalosan az Alaptörvény-módosítás