Benkő: a magyar nemzet szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország, a magyar nemzet, a magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés – mondta a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Benkő Tibor a Ludovika Fesztivál 100 napos ünnepség elnevezésű programon a honvédtisztjelöltekhez szólva azt mondta, hogy miután száz nap múlva leteszik katonai esküjüket, sok lemondással, megpróbáltatással, kihívással teli év vár rájuk, de “a legszebb hivatást választották”.

A miniszter fontosnak nevezte a 100 napos ünnepség hagyományát, és azt mondta: a következő száz napnak arról kell szólnia, hogy a tisztjelöltek készüljenek fel arra a hivatásra, amelyet az ország érdekében vállaltak.

Megjegyezte: a honvédtisztjelöltek megtapasztalhatták, hogy egyetemi tanulmányaikat nem csak az iskolapad és a tankönyvek jelentették, hiszen már képzésük során is részt vettek a Magyar Honvédség munkájában. Kiemelte: legyenek büszkék arra, hogy már tanulmányaik közben is szolgálták az ország érdekeit.

Végigkísérte tanulmányaikat az ország déli határának védelme, kivették részüket a koronavírus-járvány megfékezéséből, és ott voltak az ország keleti térségében is, amikor a határon túl kitört a háború – emlékeztetett.

Benkő Tibor a honvédtisztjelöltektől azt kérte: törekedjenek arra, hogy mindig a legjobbak közé tartozzanak, legyenek a legfelkészületebbek, legyenek azok, akikre bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között számítani lehet, akik elhivatottak és elkötelezettek az ország érdekében.
   

Előző sztori

Nézőpont: Jakabnál csak Gyurcsány népszerűtlenebb

Következő sztori

A hatalmas választási vereség ellenére újra Jakab Pétert választották meg a Jobbik elnökének