Egyetem

Újabb fejlemények a JATE klub újranyitásáról

Újabb fejlemények a JATE klub újranyitásáról

2022. május 24., kedd
Újabb fejlemények a JATE klub újranyitásáról

A múlt héten írtunk arról, hogy továbbra sincs semmi hír arról, hogy mikor nyit újra a JATE Klub és bár megkerestünk egy jó pár illetékest az ügyben, nem kaptunk választ - egészen mostanáig.

A JATE újranyitásának ügyében a Szegedi Tudományegyetemet és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatot is megkerestük. Utóbbitól azt kérdeztük, újranyit-e ősszel a nagymúltú szórakozóhely, ha igen, ki lehet az üzemeltetője; tudják-e, hogy halad a csődeljárás az előző üzemeltetővel szemben, és hogy egyáltalán igényt tart-e az EHÖK a klubra.

Az SZTE EHÖK-nek nincs konkrét információja a JATE Klub újranyitásával kapcsolatban, azonban elvi ígéretet kapott mind a Kuratórium mind az egyetem vezetésétől hogy a JATE Klub továbbra is a szegedi egyetem szerves része marad.

Az UNIVERSITAS-SZEGED Nonprofit Kft.-vel kapcsolatban szintén nem rendelkezünk konkrét információval, ugyanakkor a cég üzleti eredményeit érdemben árnyalja az a tény, hogy a cég nem kizárólag klubot üzemeltetett 20 éven keresztül, hanem rendkívül sok hallgatói jóléti szolgáltatást biztosított több ezer hallgató számára.

Meggyőződésünk, hogy a hallgatókért folytatott versenyben az SZTE nem mondhat le a JATE Klub megnyitásáról, hiszen a JATE Klub meghatározó és ékes példája annak, hogy szerepet kell biztosítani a hallgatók hivatalos szervezeteinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.