A TEK védi Novák Katalint

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áder Jánost a Készenléti Rendőrség védte köztársasági elnökként, Novák Katalint azonban a Terrorelhárítási Központ fogja – derül ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből.

A szegedi születésű Novák Katalin május 10-től kezdi meg köztársasági elnöki tevékenységét. A biztonsági szolgálat azonban némileg változik. Az új kormányrendelet szerint ugyanis úgy fogalmaz, hogy ,,a Terrorelhárítási Központ megszervezi és végrehajtja a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a külpolitikáért felelős miniszter és a legfőbb ügyész állandó védelmét.”

Azt is leírja továbbá, hogy a köztársasági elnököt érintően a szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos eljárások jogutódja a továbbiakban a Terrorelhárítási Központ lesz.

Áder Jánost 2015-ig védelmezte a Terrorelhárítási Központ, utána pedig a Készenléti Rendőrség. Novák Katalint azonban a jelek szerint ismét a Terrorelhárítási Központ védi majd.

(Index)

Előző sztori

Átadták a Házgyári utat, 445 fát telepítenek Szegeden

Következő sztori

Tápai Péter: alkotmányellenesen korlátozná a képviselői munkát a városvezetés