Kultúra

A növények napját köszöntik a füvészkertben

A növények napját köszöntik a füvészkertben

2022. május 25., szerda
A növények napját köszöntik a füvészkertben

A növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal köszöntik a növények napját szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket vagy azt, ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki "mini édenkerteket".

Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikuskertben készült felvételekből rendeznek. Családi öko élményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság,amozgásés azösszefogás fontosságára.

A SZTE Füvészkertje minikert-építési pályázatot hirdetett általános iskolások számára, melyre 22 pályamű érkezett szegedi, sándorfalvi és hódmezővásárhelyi csapatoktól. A verseny eredményét - amely a közönség szavazatai alapján dől el - szombat délután hirdetik ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.