Közélet

A megkérdezettek fele reménykedve néz az ország előtt álló időszakra

A megkérdezettek fele reménykedve néz az ország előtt álló időszakra

2022. május 11., szerda
A megkérdezettek fele reménykedve néz az ország előtt álló időszakra

A Medián felmérése szerint a választások óta a Mi Hazánk Mozgalom és a Fidesz–KDNP erősödött a legtöbbet. A közeljövőben megtartandó elképzelt választáson a választani tudók 57 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re, a Mi Hazánk Mozgalom ebben a kategóriában 9 százalékon áll.

Ha a választások eredményére gondol, hogyan néz az ország előtt álló időszak elé?– kérdezték a felmérésben részt vevőktől. A teljes szavazókorú népesség 50 százaléka reménykedve, 43 százaléka aggodalommal, 7 százaléka közömbösen tekint előre. –írja az Index.

A válaszadókat a szavazási részvételükre vonatkozó kérdésben megcsalta az emlékezetük, a 70 százalékos részvételi aránnyal szemben április végén már 91 százaléknyian mondták azt, hogy szavaztak április 3-án.

Egy a közeljövőben megtartandó elképzelt választáson a választani tudók 57 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re, a Mi Hazánk Mozgalom ebben a kategóriában 9 százalékon áll.

A Medián felmérése szerint ezzel, ha csak szűk, hibahatáron belüli különbséggel is, de a legerősebb ellenzéki pártnak tekinthető Toroczkai Lászlóék mozgalma. A választani tudók körében a DK 8, a Momentum 7, a Kutyapárt 6, a Jobbik 4, az MSZP 2, az LMP 2, a Párbeszéd 1 százalékon áll.

hvg360-on megjelent kutatásban arról is írnak, hogy Toroczkai László a teljes szavazókorú népességben az ellenzéki politikusok népszerűségi ranglistáján a harmadik, de az ellenzéki szavazók körében kilenc közül az utolsó. A Mi Hazánk vezetője a kormánypárti táborban 53 százalékos támogatottságot élvez, az ellenzékiben 14 százalékosat.

A teljes népességben legnépszerűbb ellenzéki politikusok listájának élén Ungár Pétert, Donáth Annát, Toroczkai Lászlót és Kunhalmi Ágnest láthatjuk, de a legalacsonyabb ismertségi mutató is Ungár Péteré és Donáth Annáé. A Momentum elnöke a közelmúltban jelentette be, hogy gyermeket vár, ezért nem indul újra a pártvezetői tisztségért.

Forrás: index.hu
Borítókép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.