A Kálvária sugárúton kaptak el egy embercsempészt

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei 2022. május 24-én 1 óra 20 perckor Szegeden a Kálvária sugárúton ellenőriztek egy magyar honosságú Iveco Daily típusú kisteherautót. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 18 határsértőt találtak, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve 2022. május 23-án 21 óra 35 perckor és 22 óra 45 perckor 27 határsértőt tartóztattak fel Pusztamérges és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel, valamint a mezőőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 4 óra 30 perckor újabb 26 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(police.hu)

Előző sztori

Ma teszi le az esküt az ötödik Orbán-kormány

Következő sztori

Deutsch Tamás szerint titokban több ország is hálás nekünk