KÉPGALÉRIA!

A fény napját ünnepelték

Péntek délután a fény nemzetközi napja alkalmából az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ismét kitárta kapuit a nagyközönség előtt. Ez alkalommal is különleges, minden korosztály számára vonzó programkínálattal készültek a szervezők.

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinttől, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete, nélküle létezni sem tudnánk. A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően, az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját. Idén az ELI ALPS a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézetével közös szervezésben hívta egy izgalmas délutánra az érdeklődőket.

A délután folyamán mindenki talált az érdeklődési körének megfelelő, izgalmas programot. Az ismeretterjesztő előadások és kutatóintézeti túrák mellett, fotonvadászat, alkatrészsimogató, kísérleti bemutatók, lézersakk, polárfagyi és még számos érdekesség, interaktív bemutató várta az érdeklődőket.

Előző sztori

Több mint 30 fok várható a hétvégére is!

Következő sztori

Megszűnik az EMMI, máshová kerül a közoktatás