Közélet

A fény napját ünnepelték

A fény napját ünnepelték

2022. május 13., péntek
A fény napját ünnepelték

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinttől, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete, nélküle létezni sem tudnánk. A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően, az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját. Idén az ELI ALPS a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézetével közös szervezésben hívta egy izgalmas délutánra az érdeklődőket.

A délután folyamán mindenki talált az érdeklődési körének megfelelő, izgalmas programot. Az ismeretterjesztő előadások és kutatóintézeti túrák mellett, fotonvadászat, alkatrészsimogató, kísérleti bemutatók, lézersakk, polárfagyi és még számos érdekesség, interaktív bemutató várta az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.