Kultúra

Zenés ősbemutató a szegedi Nemzetiben

Zenés ősbemutató a szegedi Nemzetiben

2022. április 24., vasárnap
Zenés ősbemutató a szegedi Nemzetiben

Az SZTE BBMK oktatójának Prof. Dr. Tóth Péter Pünkösdi kantáta című, erre az alkalomra komponált darabjának ősbemutatóján túl, a Szegedi Tudományegyetem több kórusa és énekkara is képviselteti magát hétfőn a Nemzetiben.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA és a Szeged Városi Kórusegyesület ünnepi kórushangversenyt szervez 2022. április 25-én, hétfőn, 18:00 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban.

A „Hangról Hangra… az ifjúsági kóruséneklésért” program keretében két év várakozás után, a résztvevő együttesek kitartó munkája nyomán valósul meg az ünnepi nagykoncert Szegeden. Az ingyenesen meghallgatható ünnepségen összesen 26 szegedi kórus lép fel, mintegy 800 énekessel. A programon a Szegedi Tudományegyetem számos kórusa és énekkara is képviselteti magát.

Az ünnepi hangversenyen az ének-zene tagozatos kórusok közül az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola Bartók Gyermekkara, a felnőtt vegyeskarok közül az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Vegyeskara, az ifjúsági vegyeskarok közül a Szegedi Egyetemi Énekkar, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vegyeskara, az SZTE JGYPK Vegyeskara, az SZTE Vántus Fiúkórusa, a gyermekkarok közül az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkara lép fel.

Forrás: u-szeged.hu
Borítókép: archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.