Váratlan pofon: kikapott Gyöngyösön a Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási meglepetésre a Heves megyei együttes 30-28-ra legyőzte a bajnoki címvédő szegedieket.

A Gyöngyös szerb kapusa, Aleksandar Tomic 42 százalékos védési hatékonysággal (45/19) járult hozzá a sikerhez. Csapata szinte végig vezetett, csupán kétszer, 4-3-nál és 23-22-nél került hátrányba. Ubornyák Dávid és Vilovszki Uros öt-öt, Varsandán Milán, Hegedűs Márk, Lubomir Duris és Mitar Markez négy-négy gólt szerzett, a veretlenségüket elveszítő szegedieknél Sebastian Frimmel hétszer talált be.

Juan Carlos Pastor együttese legközelebb április 23-án, szombaton a Magyar kupa elődöntőjében a Telekom Veszprém ellen lép pályára Győrben.

Férfi Kézilabda NB I, 21. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 30-28 (15-13)
Gyöngyös, dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok, 800 néző. Vezette:
Felhő, Öcsi.
Gyöngyös: 
Tomics – Gábori, Markez 4, Duris 4, Hegedüs 4, Ubornyák 5, Varsandán 4. Csere: Merkovszki (kapus), Gerdán, Nkousa, Vilovski 5, Gráf 2, Vasic, Papp 2. Vezetőedző: Kiss Dániel.
Pick Szeged: 
Mikler – Radivojevics 5/2, Henigman, Gaber 3, Mackovsek 3, Frimmel 7/4, Bombac 2. Csere: Tönnesen 1, Rosta, Bodó 2, Blonz, Garciandía 4, Martins, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 1
0, ill. 6 perc
Hétméteres: 
3/0, ill. 6/6

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Gyöngyösnek, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, nagyszerű meccsük volt. Gratulálok Tomicnak is, elképesztően védett, 40%-os hatékonysággal. Ez a mai mérkőzés nem a Flensburg elleni BL-búcsú hatása volt, nekünk késznek kell lenni arra, hogy csütörtökön a Flensburggal játszunk, vasárnap pedig már akár idegenben a Gyöngyös ellen. Nekünk akárhány meccsre késznek kell lennünk. Elnézést kérek a vereségért a klubtól, a szurkolóktól, mindenkitől, akik mögöttünk vannak és támogatnak minket. Ez nem alakulhatott volna így. Rengeteget hibáztunk, sokat védett a kapusuk is, amikor pedig megtörhettük volna a meccset, sosem tudtuk megtenni, folyamatosan hibáztunk. Félidőben beszéltünk a hibákról, a beállós védekezéséről, mindenről, mégsem tudtunk reagálni semmire.

Kiemelt képünk archív

Előző sztori

Szeged közelében is tesztelik a riasztó-rendszert

Következő sztori

A harmadik műtűdőre kapcsolt kismama is hazatért családjához