Sport

Simon Ádám: nem adjuk meg magunkat!

Simon Ádám: nem adjuk meg magunkat!

2022. április 28., csütörtök
Simon Ádám: nem adjuk meg magunkat!

Mint ismeretes, a Kecskeméten elszenvedett vereségével gyakorlatilag minimálisra csökkent a feljutási esélye labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatának. A kék-feketék egyik legrutinosabb játékosa, Simon Ádám a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, a nehéz időszakban is összetart a csapat.

– Nem aludt sokat senki, így fontos volt, hogy a keddi edzés előtt volt egy csapatmegbeszélés. Sokszor mondtuk, és ez valóban így van, összetartó csapat vagyunk, így őszintén és kertelés nélkül tudtuk megbeszélni a problémákat és azt, hogy mit kell tennünk. Nem először volt ilyen, bízom benne, hogy most is segít – fogalmazott a szegediek korábbi háromszoros válogatott középpályása.

Simon hangsúlyozta, sajnálják ami történt, hiszen minden adott volt ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést, felkészülten érkeztek Kecskemétre és tudták mi a dolguk. Úgy látja, az első 20 percben nem volt baj a játékukkal, megvoltak a helyzetek, majd jött az első gól. – Sokadjára nézve is hihetetlen hogy került a labda a kapuba. Még 3-0 után is azt éreztem, hogyha bent van a tizenegyes, akkor vissza tudunk jönni a meccsbe. A Kecskemétnek minden bejött nekünk semmi, ugyanúgy, mint ősszel Csákváron – fejtegette a vereség okait.

A középpályás kitért a szegedi szurkolók szerepére is.

Megint megkaptuk a szurkolóktól a hatalmas támogatást a lelátóról. Van még négy meccs a szezonban, nem hagyhatjuk cserben a szurkolóinkat. Hihetetlen az, amit a meccs után is kaptunk tőlük, rendkívül sokat jelent, hogy ilyen tábor van mögöttünk – ecsetelte.

Simon Ádám azt is kifejtette, hogy Dragan Vukmir távozása milyen ráhatással lehet a csapat mentális állapotára.
– Ha reálisan értékelünk, nem kerülhetjük meg a vezetőedző távázását sem. Nekem, és ez talán az idősebb játékosokra is igaz, könnyebben sikerült feldolgozni, mert sokat tapasztaltunk már pályafutásunk során.

Persze mi is csalódtunk, de talán a fiatalok ezt nehezebben dolgozzák fel. A stábtól minden segítséget megkaptunk az első pillanattól kezdve, az edzéseken és azon kívül is. Akivel kellett, igénye volt rá, azzal külön is beszélgettek. Minden segítséget megkapunk tőlük, ez nem lehet kifogás.

Biztos van mentális gát, mert az első gólig jók vagyunk, megyünk, játsszuk a játékunkat, helyzeteink vannak, majd gólt kapunk és összeesünk – összegzett a középpályás, majd hozzátette, csapatként kell kimászniuk ebből a helyzetből, méghozzá rövid idő alatt.

– Van még négy meccs, nyilván az esélyünk kevés a célunk elérésére, de nincs vége még a bajnokságnak. Ahogy mi is hullámvölgybe kerültünk a hajrában, a közvetlen riválisok is járhatnak így, de nekünk nem ezzel kell foglalkozni. Becsülettel és becsületből neki kell mennünk a hátralévő négy meccsnek és a szurkolók támogatásával a legjobbunkat kell mutatni. Nem adjuk meg magunkat – fogalmazott a 32 esztendős labdarúgó.

A Szeged-Csanád GA május 1-én, vasárnap 17 órakor a Szolnoki MÁV csapatát fogadja a Szent Gellért Fórumban. Simon Ádám szerint egyik meccs sem könnyű, így ez sem lesz az, de nincs más út, csak a győzelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.