Reagált a Pick Szeged Zrt. a hamisított szalámira

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pick Szeged Zrt. évek óta nem gyártja az adott termék rúd kiszerelését. A hamisított termék forgalmazójával szemben eljárás indult.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Nébih az áprilisi húsboltellenőrzés során Pick termékként jelölt csomagolásban „Csemege szalámit” talált a Budapesti Vásárcsarnokban.

A Pick Szeged Zrt. közleményben hívta fel a vásárlók fokozott figyelmét:
A több mint 150 éves szakértelemmel bíró, a magyarok hétköznapjait a mai napig nagyban meghatározó márka az eset kapcsán is szeretné felhívni a figyelmet a termékhamisítás veszélyeire, a szellemi jogok védelmére és a fogyasztói tudatosság fontosságára.

A közleményben kitértek arra is, hogy az elmúlt évtizedekben több alkalommal próbálkoztak már (sikertelenül) a PICK szalámikhoz hasonló, fogyasztókat megtévesztő megjelenésű szalámik forgalomba hozatalával, de ezek ellen minden esetben azonnal fellépett a gyártó, és végül minden jogvita a Pick Szeged Zrt. számára kedvező eredménnyel zárult.

Borítókép: pick.hu

Előző sztori

Szabó Sándor és Mihálffy Béla is átvette képviselői megbízólevelét

Következő sztori

Bánhidi Bence számára véget ért a szezon