Sport

Pádár Nikolett ismét aranyat nyert

Pádár Nikolett ismét aranyat nyert

2022. április 23., szombat
Pádár Nikolett ismét aranyat nyert

Pádár Nikolett újabb magyar bajnoki címet szerzett! 100 után 200 méteren gyorson is a HAÁSZ SZUE úszója lett hazánk legjobbja! A 16 éves szegedi sportoló végig vezetett a döntőben, megelőzve Késely Ajnát is. Egyesületünk tehetsége óriási egyéni csúcsot ért el, 1:57.91-es ideje bőven a világbajnoki A-szinten belül van, így a budapesti vb-n a váltó mellett egyéniben is számíthatunk Pádár Nikolett szereplésére.

Női gyorsváltónk 9. helyen zárt 4x200 méteren. A 200 méter gyors B-döntőjében Fábián Fanni összesítésben a 11. helyezést érte el, Varga Kata pedig a 27. pozícióban zárt az előfutamokban.

– Utoljára Olasz Anna tavalyi olimpiai szereplése előtt izgultam ennyire. Akkor aludni sem tudtam, de most is csak pár órát, mert az edzések alapján éreztem, hogy akár 1:58-on belüli időt is elérhet. Ezért az aranyért és a világbajnoki időért dolgoztunk. Niki végtelenül jó versenyző típus: amit megcsinál edzésen, azt svájci óraként hozza téthelyzetben is. Ki tud zárni minden ellenfelet és körülményt, csak magával foglalkozik. Nagyon boldog vagyok a bajnoki cím miatt, amihez szívből gratulálok Nikinek! Holnap a gyorsváltónk érhet el érmet, ehhez ma Niki nélkül gyakoroltak a lányok – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.