Ez a poszt a következő cikk része:

Hatalmas győzelmet aratott a Fidesz-KDNP >>>

Orbán Viktor: hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este – mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP eredményváróján.

Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan – kezdte beszédét Orbán. Mint mondta. Jó mulatság, férfi munka volt, jó volt veletek harcolni, mindenkinek köszönöm, aki beletett ebbe a küzdelembe. Külön köszönte azoknak, ,,akik imádkoztak értünk.” Külön köszöntötte a határon túlról figyelő magyarokat, és külön köszöntette azon belül is a Kárpátaljaiakat, mondván: ,,Tartsanak ki, az Anyaország velünk van.” Köszönetet mondott a magyar választópolgároknak, hozzátette, igyekszik megszolgálni, ami bizalmat megszavaztak nekik.

Orbán visszautalt a négy évvel ezelőtti beszédére is, mondván: ,,Most van mire szerénynek lenni.”

,,Ez most nem az okosság ideje, hanem a boldogság estéje.” Kiemelte, hogy már mindenhogyan nyert a Fidesz: a régi választási rendszerben, külön minden ellenzéki párttal szemben és az ellenzéki összefogással szemben is. Azt pedig szerinte már a Jóistentől kell megkérdezni, hogy nyertek akkor a legjobban, amikor a ,,leginkább összeálltak ellenük.”

Orbán szerint ,,Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme”, melyet a közös szenvedély, Magyarország tart össze. Megjegyezte, ,,kidobott pénz volt minden fillér”, amit a nemzetközi politika a magyar baloldalba fektetett.

Orbán azt is megjegyezte, ezúttal kellett a legnagyobb ellenszéllel szembeszállni. Ellenállásnak nevezte e tekintetben Zelenszkij-t is.

,,Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen”, és reméli, hogy a gyermekeinket is sikerült megvédeni. Szerinte a barátaiknak is van mit megköszönni, mert ezzel is azt tudják üzenni Európának, hogy ,,a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő.”

Előző sztori

Mihálffy Béla ígéri: szívvel-lélekkel képviseli a Homokhátságot

Következő sztori

Márki-Zay Péter: mindenki nyugodjon meg, menjünk haza, szeressük egymást