PROMO

Növények, amiket nem éri meg kihagynod idén tavasszal

Növények, amiket nem éri meg kihagynod idén tavasszal

2022. április 6., szerda
Növények, amiket nem éri meg kihagynod idén tavasszal

Nyakunkon a jó idő és a kertészkedés időszaka. Áprilistól pedig már bőven megkezdhetjük az ültetéssel járó munkálatokat is. Milyen új évelő növénnyel éri meg gazdagítsuk a kertünket? Íme, három rendkívül strapabíró és rendkívül mutatós növény, ami tökéletes választás lehet.(x)

Sásliliom – Hemerocallis

A sásliliom a legkevesebb figyelmet követelő növények közé tartozik. Ráadásul abszolút gyerek- és állatbarát, hiszen nem mérgező – valójában csak kinézete miatt nevezik liliomnak. Mutatós lándzsás levelei és liliom alakú virágai számtalan színben pompázhatnak. Jól bírja a szárazságot, a tápanyagszegény földet és rendkívül jól szaporodik. Kiválóan nevelhető félárnyékban, de a napos helyeket is imádja. Különösebb gondoskodás nélkül minden évben bőséges virágpompával ajándékoz meg minket. Ez a növényfajta cserépben és virágtartóban is remekül mutat. Pompás összhatást adhat az olyan népszerű kőhatású kaspókkal, mint amilyeneket az Alza is kínálatában is fellelhetünk.

Apró virágú talajtakaró rózsa – Rosa the Fairy

Bőségesen virágzó és a rózsák között is az igénytelenebb típusba tartozik. Apró, viszont annál dúsabban elágazó, bokrosan terülő ágai rendkívül látványos színfoltjai lesznek kertünknek. Egyszerre használhatóak talajtakaróként, vagy kisebb kerítésre futtatva bokrosodó növényként is. Ez a rózsafajta ott is csodálatosan virágzik, ahol a nemesített bokorrózsák már csak gondos metszés és trágyázás után képesek. A Rosa the Fairy azonban szinte minden talajon ontja magából a virágokat, méghozzá különösebb metszés nélkül.

Varjúháj – Hylotelephiu

Látványos, a napot kedvelő pozsgásféle, amely különféle színekben és méretekben pompázhat. A nagyobb fajták kékes leveleikkel és bokros növekedésükkel feltűnő ékei lehetnek kertünknek. Különösebb gondozást nem igényel, és gyakorlatilag bármilyen földben bőségesen virágzik – akár a sivatagi szárazságot is jól viseli. A hazai kertészetekben a pompás varjúhájként árult, közepes bokorra megnövő fajta akár szoliterként is megállja a helyét.

(Támogatott tartalom! / Képek forrása: alza.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.