Nagykabátban és esernyővel szavazunk

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészen 9 fokig hűl a levegő vasárnap, eső, hó és havas eső is jöhet.

Egész Nyugat-Európát elérte a napokban egy sarkvidéki légtömeg, mely a hétvégére – egész pontosan már ma is – elér bennünket. Emiatt szépen fokozatosan hűl le a levegő.

Olyannyira, hogy hétfő éjszaka -7 és -9 fok is lehet, ami a kerti gyümölcsösök elfagyását eredményezheti.

De előtte, április 3-án, csupán 4 és 9 fokos hőmérséklet mellett fog ránk várni. A nap elején eső, havas eső és havazás is előfordulhat, nagyjából 4-5 milliméter csapadék hullhat le.

Míg a napközbeni csapadékhajlam délutánra már csak az Alföld térségében lesz valószínűbb, addig északnyugaton felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon pedig erős, élénk széllökések lesznek.

A kora téli-késő őszi időjárás azonban nem marad velünk sokáig: a hétfő hajnal ugyan még fagykárokat okozhat a -7 fokos lehűlés miatt, délutánra már 14 fok is lehet és csupán jelentéktelen mennyiségű csapadék eshet. Keddtől pedig ismételten 20 fok körül alakul majd a maximum hőmérséklet, gomolyfelhők boríthatják be néhol az eget, csak a szél marad velünk főként. Csapadék csak nagyon csekély mennyiségben lesz várható.

(via Időkép)

Múltidéző
Előző sztori

A szegedi drukkerek 1949-ben sem akartak jófiúsági versenyt nyerni

Következő sztori

Bartók Csaba: Hatékony képviseletre van szüksége Szegednek