Közélet

Meghalt Kristóf Gábor rádiós, az SZTE vendégelőadója

Meghalt Kristóf Gábor rádiós, az SZTE vendégelőadója

2022. április 17., vasárnap
Meghalt Kristóf Gábor rádiós, az SZTE vendégelőadója

72 éves korában, súlyos betegségben elhunyt Kristóf Gábor, a Magyar Rádió és a Calypso Rádió egykori munkatársa. A rádiós legenda a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és média szakos hallgatóinak is tartott előadásokat.

A rádiós szakember halálhírét felesége, Lukács Angéla jelentette be közösségi oldalán:

„Szép, daliás fiatal férfi volt. Nem lehetett nem észrevenni. És kedves, és végtelenül megnyerő. Első látásra beleszerettem. Szerencsére az érzés kölcsönös volt." - írta.

Kristóf Gábor az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs című műsorokat szerkesztette kezdetben. A Magyar Rádiónál 33 évig dolgozott. A Kossuth Krónika című műsorának vezető szerkesztője lett a rendszerváltás után, de a Calypso Rádió főszerkesztő-helyettesi pozícióját is betöltötte. A Trend FM vezető-műsorvezetőjeként is ismerős volt.

Megkapta az Állami Ifjúsági Díjat, a Kazinczy-díjat, a Legszebben Beszélő Rádiós kitüntetést és volt az Év Rádiósa is. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudományi tanszékén vendégeladóként is megfordult.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.