Ma is megdörrenhet az ég Szeged felett

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A zivatar veszélye miatt négy megyére, köztük Csongrád-Csanád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A prognózis szerint csütörtök estig keleten és délkeleten gomolyfelhős idő várható. A Tiszántúlon, illetve a Duna-Tisza közének déli részén elszórtan valószínű eső, zápor, esetleg az ég is megdörrenhet. Másutt egy-egy zápor fordulhat csak elő.

Az északi, északkeleti szelet erős széllökések kísérhetik, késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken a gomolyfelhős, napos idő lesz a jellemző, jelentéktelen záporok keleten alakulhatnak ki. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat csütörtök délután elsőfokú riasztás adott ki a várható zivatarok miatt Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Csongrád-Csanád megyére.

A figyelmeztetés szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelentheti, de jégeső és szélerősödés is előfordulhat.

Forrás: met.hu

(met.hu)

Előző sztori

Meghátrálhatott Botka László az óvodabezárások ügyében

Következő sztori

Szabó Tímea nem marad a Párbeszéd társelnöke ősztől