Lázár János minden településen nyert a körzetében

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A választások előtt talán Lázár János körzete számított a legnagyobb csatatérnek, hiszen az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ellen küzdött meg.

A győzelme utáni sajtótájékoztatón kiemelte:

Ma este nincs egyes szám első személy, nincs olyan, hogy én, csak olyan van, hogy mi – közösen győztünk és nyertük el ismét a választók bizalmát.

A Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókörzetében összesen 19 település van Hódmezővásárhellyel és Makóval együtt. Lázár János 27.137 szavazattal nyerte meg a körzetet, a második helyen pedig a baloldali ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter végzett 20.745 szavazattal.

A sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy:

legyen tanulság, hogy csak munkával és alázattal lehet eredményt elérni, nem pedig negatív kampánnyal és gyűlölettel.

Hódmezővásárhelyre ezentúl békét és együttműködést kért mindenkitől.

Kiemelte, Hódmezővásárhelyen új korszak kezdődik, a polgárháború véget ért. Arra szólított fel, 

mostantól fogjon kezet vásárhelyi a vásárhelyivel, legyen béke, hiszen egymásért dolgozva erősebbek vagyunk mint egymás ellen harcolva.

A kormánypárti kéviselőnek sikerült győznie mind a 19 településen.

Óriási túlerővel, nemtelen eszközökkel szemben, a közösen elvégzett munka tudatában sikerült győzelmet aratni a választókerület minden a 19 településén

– mondta.

A megye 3-as választókörzetében is a kormánypárti jelölt győzedelmeskedett. Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 55,49 százalékát szerezte meg.

Borítókép: promenad.hu

Előző sztori

Szeged és a Homokhátság is nyert

Következő sztori

Bár elsöprő a nemek száma, érvénytelen a gyermekvédelmi népszavazás