Két megyei cukrászda is bejutott a cukormentes torták versenyének döntőjébe

A szegedi Kis virág Cukrászda és a makói Papp Cukrászda is esélyes a győzelemre.

A csütörtöki elődöntőből, 17 torta közül jutott tovább a Magyarország Cukormentes Tortája versenybe a két megyei torta. A versenyzők a füstölt pirospaprika, az ánizs, a kamut liszt, a zöldbanánliszt, a balzsamecet vagy éppen a csicseriborsóliszt felhasználásával is készítettek finomságot.

A program elsődleges célja a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető édességek kiválasztása.

a szegedi Kis Virág Cukrászda a Mamám-A, a makói Papp Cukrászda pedig a Délibáb nevű tortájával mérkőzik meg, hogy az ország cukormentes tortája legyen. A címről júniusban döntenek, csakúgy, mint a Magyarország Tortája nyerteséről is. Mindkettőt az ország számos cukrászdájában árusíthatják majd augusztus 20-tól.

(Délmagyar)

Előző sztori

Kötelezettségszegési eljárás indulhat a gázimport miatt

Következő sztori

A SZÉP-kártyával is júliusig vásárolhatunk élelmiszert