Fico: Nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem Szlovákia a fekély Európa testén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem Magyarország vagy Lengyelország hanem Szlovákia a fekély Európa testén, – jelentette ki Robert Fico korábbi szlovák kormányfő, a jelenleg ellenzéki Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke szombaton Pozsonyban sajtótájékoztatón.

Fico elutasította azt az eljárást, amelyet a szlovák rendőrség különleges egysége, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) indított ellene és kormányának egykori belügyminisztere, Robert Kalinák ellen. A NAKA Ficót és Kalinákot bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsította meg.

Robert Fico a vádakat alaptalannak és politikai bosszúnak minősítette. Elmondta, hogy a történésekről levélben tájékoztatta volt partnereit az – uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő – Európai Tanácsban, valamint az Európai Parlament pártjainak frakcióit.

Előző sztori

Az iratai helyett kaszkadőrmutatványt mutatott be egy sofőr Szegednél

Következő sztori

Szijjártó Péter: a magyar kormány figyelemmel követi a szokatlan szlovák belpolitikai eseményeket