„Életre kelnek” az alkotások a szegedi Fekete házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Innovatív, virtuális elemmel bő­­vült a szegedi Fekete ház Tér – Mozgás – Játék című ki­­állítása. A tárlat alapgondolata az, hogy a geometrikus formákból felépülő festmények „életre keljenek”, két dimenzióból háromdimenzióssá váljanak. 

A tárlaton Konok Ta­­más geometrikus formákból álló festményei láthatóak, amelyekhez mozgatható szerkezeteket készített Vásárhelyi Tamás biológus. A kiállítás alapgondolata az, hogy Konok geometrikus formákból felépülő festményei „életre keljenek”, két dimenzióból háromdimenzióssá váljanak. 

A Tér – Mozgás – Játék című kiállítás egészen június 26-áig látogatható a szegedi Fekete házban. 

Ezek a tárgyak bővültek egy applikációs megoldással: Vá­sárhelyi Tamás tart virtuális tárlatvezetést a látogatóknak. A különböző alkotások mellett egy QR-kódot helyeztek el, amelyet egy mobilapplikáció segítségével kell beolvasni. Az Arloopa nevű applikáció in­­gyenesen letölthető a Google Playen és az Apple Store-on ke­­resztül is. 

A beolvasás után Vásárhelyi Tamás arca jelenik meg, aki az adott tárggyal kapcsolatban meséli el a keletkezés történetét, különböző érdekességeket, izgalmas történeteket. Ennek a digitális eszköznek a segítségével így bárki szabadon, egyedül is részt vehet egy különleges tárlatvezetésen. 

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: artnews.hu

Előző sztori

Indul az országos szúnyogirtás

Következő sztori

Citrombillegetőt figyeltek meg Szeged környékén