Az SZDSZ korábbi elnöke szerint 30 éve nem volt ilyen gyenge az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fodor Gábor, a néhai SZDSZ és Magyar Liberális Párt egykori elnöke szerint a rendszerváltás történetének leggyengébb ellenzéke kerül a parlamentbe. Kiemelte: mindenkinek le kellene mondania.

A Rendszerváltást Kutató Intézet alapító-vezetője a Mandinernek adott interjújában azt nyilatkozta: már a választások előtt is atombiztos kormánypárti győzelemre számított, de nem kétharmadosra. A volt oktatási és környezetvédelmi miniszter április 3. után pedig arra számított, hogy az ellenzék a masszív kudarc után önreflexiót gyakorol, levonja a tanulságokat.

Ehhez képest szerinte ugyanott folytatják, ahol a választások előtt.

A politikus észrevételei szerint 12 éve kontraszelektív az ellenzék. Emiatt nem csupán személyi, hanem alapos stratégiai változásokra lenne szükség. Szerinte ezek után ,,az volna a minimum”, hogy a pártelnökök felajánlják lemondásukat.

Az egykori politikus szerint probléma továbbá, hogy az ellenzéki koalíció miniszterelnök-jelöltjei nem az országot, hanem a saját ellenzéküket akarják vezetni. ,,Nem kormányozni akarnak, hanem az ellenzék legjobb figurái lenni”, miközben nincsenek átfogó elképzeléseik a hazáról.

Előző sztori

Gyengült a forint szerda reggel

Következő sztori

A Momentum nem vesz részt az Országgyűlés alakuló ülésén