Átadták a Florin új gyárkomplexumát

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átadták a Florin Zrt. új gyárkomplexumát. Ezzel az ország legnagyobb és legmodernebb magyar tulajdonú háztartásvegyipari termelési kapacitása jött létre.

A beruházás két év alatt valósult meg, így a Magyar Multi Program támogatásával a régióban is jelentős háztartásvegyipari és kozmetikai gyártóbázis működhet Szegeden. Ennek köszönhetően már a koronavírus-járvány alatt önellátóvá válhatott az ország fertőtlenítőszer-készlete. A Florin még 2019-ben bekerült a kiválasztott, nagy növekedési potenciálú, exportképes hazai cégek közé. Ezek fejlődési lehetőségeinek kiaknázását segítette az Innovációs és Technológiai Minisztérium a támogatással.

Barta Attila cégvezető a gyáravatón arra emlékeztetett, hogy a járvány kitörése teljesen új helyzet elé állította a Florint, hiszen napok alatt kellett a teljes termelését átállítani fertőtlenítőszerek gyártására, hogy biztosítható legyen az egészségügyi intézmények, közszolgáltatók ellátása.

A cég a program keretében 322 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 716 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásához.

Az ünnepélyes gyáravatón részt vett Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak, amelyek hozzájárultak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

Barta Attila cégvezető szerint a kapacitás létrejöttével a cég nemzetközi szinten is versenyképessé válhat a háztartásvegyipari, kozmetikai termékek és fertőtlenítőszerek piacán.

Az átadáson részt vett Mihálffy Béla, a megye 2-es számú kormánypárti országgyűlési képviselő-jelöltje is, aki Facebook-posztjában megjegyezte: ha a választók vasárnap bizalmat szavaznak neki, a szegedi vállalkozások számíthatnak rá.

Előző sztori

Szijjártó Péter: Ameddig mi kormányzunk, addig Magyarország biztonsága és békéje garantált

Következő sztori

Rendhagyó szívbillentyűműtétet végeztek el Szegeden