Gazdaság

A SZÉP-kártyával is júliusig vásárolhatunk élelmiszert

A SZÉP-kártyával is júliusig vásárolhatunk élelmiszert

2022. április 29., péntek
A SZÉP-kártyával is júliusig vásárolhatunk élelmiszert

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlöny, melyben pontosan rögzítették a meghosszabbított árstopra vonatkozó határozatokat. Eszerint nem csupán maga az árstop vége tolódik ki július 1-re, hanem az is, hogy meddig vásárolhatunk SZÉP-kártyával élelmiszert.

A rendeletek szerint a SZÉP-kártya vendéglátási alszámláján szereplő összeget az eddigiekkel szemben július 1-ig lehet felhasználni élelmiszervásárlásra.

Arról is rendelkezett a Közlöny alapján a kormány, hogy a kis benzikutaknak szánt támogatás a benzinárstop miatt május vége helyett június végéig jár. A gabonakiviteli szándék kötelező bejelentésének határidejét is meghosszabbították.

A nyugdíjemelésről is döntött nemrég a kormány, mely visszamenőleg érvényes lesz, és amelyet a miniszterelnök is aláírt már.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.