A megyeszékhelyek közül Szegeden vannak a legolcsóbb albérleti árak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged mellett Pécsen és Debrecenben átlagosan egyaránt 115-120 ezer forintot szeretnének kapni a lakástulajdonosok havonta.

Márciusban országosan 2,3, Budapesten 2,9 százalékkal nőttek a bérleti díjak februárhoz képest, éves összevetésben pedig 18,2 és 19 százalékos volt az emelkedés az ingatlan.com tájékoztatója szerint.

Budapesten 170 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ami rekordérték a fővárosban. A legdrágább városrész továbbra is az V. kerület 250 ezer forintos összeggel. Az I., a II. és a XII. kerület tartozik még a 200 ezres kategóriába. A legolcsóbban Budapesten belül a XXI. kerületben lehet lakást bérelni, ehhez havonta 125 ezer forintra van szükség.

A megyeszékhelyek kínálati piacán április közepén Veszprémben, Győrben, Székesfehérváron, Tatabányán 130-150 ezer forintnál tartottak az átlagos bérleti díjak. Szegeden, Pécsen és Debrecenben 115-120 ezer forintot szeretnének kapni a tulajdonosok havonta. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint egyelőre nem tudni, mennyire lesz tartós a keresletnövekedés a kiadó lakások iránt.

Előző sztori

Az elmúlt egy évben nyolcezer új mezőgazdasági projekt kapott támogatást

Következő sztori

Orbán Viktor: a magyar-német kapcsolatok fejlesztése stratégiai jelentőségű