Egyetem

A magyar egyetemek közt a szegedi végzett az élen egy fontos rangsoron

A magyar egyetemek közt a szegedi végzett az élen egy fontos rangsoron

2022. április 28., csütörtök
A magyar egyetemek közt a szegedi végzett az élen egy fontos rangsoron

Első helyen végzett magyar viszonylatban az SZTE a Times Higher Education legfrissebb rangsorán. A rangsort az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education.

A rangsor alapján az egyetemek gazdasági, társadalmi hatását és felelősség vállalását vizsgálják. A Szegedi Tudományegyetem az idei évben az összesített listán hazai viszonylatban az első helyen szerepel, holtversenyben két másik magyar egyetemmel, a nemzetközi mezőnyben pedig a 401-600. helyezést érte el.

A Tisza-parti Universitas számos kategóriában megőrizte korábbi, nemzetközi pozícióját. Ilyen például: a szegénység felszámolása, az egészség és jóllét, a megfizethető és tiszta energia, az ipar, az innováció és az infrastruktúra vagy a béke, az igazság és az erős intézmények.

Nemzetközi szinten több kategóriában is javított az SZTE a tavalyi rangsorhoz viszonyítva, ilyenek voltak a fenntartható városok és közösségek kategóriák például. Eközben a hazai mezőnyben is erősen teljesített: dobogón végzett az összes kategóriában, amelyből tíz első, négy második és három harmadik helyezést tudhat magáénak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.