A magyar egyetemek közt a szegedi végzett az élen egy fontos rangsoron

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első helyen végzett magyar viszonylatban az SZTE a Times Higher Education legfrissebb rangsorán. A rangsort az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education.

A rangsor alapján az egyetemek gazdasági, társadalmi hatását és felelősség vállalását vizsgálják. A Szegedi Tudományegyetem az idei évben az összesített listán hazai viszonylatban az első helyen szerepel, holtversenyben két másik magyar egyetemmel, a nemzetközi mezőnyben pedig a 401-600. helyezést érte el.

A Tisza-parti Universitas számos kategóriában megőrizte korábbi, nemzetközi pozícióját. Ilyen például: a szegénység felszámolása, az egészség és jóllét, a megfizethető és tiszta energia, az ipar, az innováció és az infrastruktúra vagy a béke, az igazság és az erős intézmények.

Nemzetközi szinten több kategóriában is javított az SZTE a tavalyi rangsorhoz viszonyítva, ilyenek voltak a fenntartható városok és közösségek kategóriák például. Eközben a hazai mezőnyben is erősen teljesített: dobogón végzett az összes kategóriában, amelyből tíz első, négy második és három harmadik helyezést tudhat magáénak.

Előző sztori

Aláírta a nyugdíjemelést Orbán Viktor

Következő sztori

Szijjártó: úgy fogunk fizetni az orosz gázért, hogy megérkezzen Magyarországra