Jótékonysági operagála sztárfellépőkkel

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara 2022. április 11-én 19 órától tartja “Operacsillagok” című jótékonysági gálaestjét a Szegedi Nemzeti Színházban. A gálaelőadáson olyan hallhatatlan, az operairodalom kiemelkedő áriái csendülnek majd fel olyan a hazai és nemzetközi operaszínpadokon ünnepelt énekesek adják elő – a teljesség igénye nélkül – mint a Magyar Állami Operaházból érkező, Kálnay Zsófia, Kiss András, Pataki Bence, a Szegedi Nemzeti Színház kiváló operaénekesei Kónya Kriszta és Andrejcsik István, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán oktató és az Operaházban is játszó Rálik Szilvia, a kar magánének tanszékének tanszékvezetője Temesi Mária, vagy a kínai származási világpolgár, Hongyu Chen. Azt est egyik sztárvendége Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, aki a világ legnagyobb operaszínpadainak ünnepelt csillagaként érkezik erre az előadásra, Szegedre. Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Pál Tamás és Gyüdi Sándor, műsorvezető Beslin Anita, rendező Seres István Pipu.

A jótékonysági gálaelőadás bevételét az ukrajnai menekültek javára kívánja a Bartók Béla Művészeti Kar alapítványa felajánlani.

Szeged a régió operabástyája

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye a szegedi operaéneklés, valamint e nagy múltú egyetem közötti több generációkra visszanyúló, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban is ismertté és elismertté tett operajátszás iskolájának ünnepe. Szeged, mint a régió operabástyája, olyan kiemelkedő tehetségű növendékeket indított útjára, akik mára a világ színpadjait bejárva hirdetik Alma Materük fundamentumait. Az itt kapott tudás, emberség, szeretet, hűség és művészi alázat arra predesztinálja a mai kor dolgos alkotóit, hogy egy pillanatra megválva bemutassa mindazt az értéksokszínűséget, mely kiválóan jellemzi karunk áldozatos munkáját.

Előző sztori

Simándi Árpádról már húsz éve megjósolták, jó edző lesz

Következő sztori

Egy térfigyelő kamera rögzítette a halálos mindszenti vonatbalesetet