Balhé

50 ampulla szteroidot próbált átcsempészni egy német férfi

50 ampulla szteroidot próbált átcsempészni egy német férfi

2022. április 20., szerda
50 ampulla szteroidot próbált átcsempészni egy német férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a német férfival szemben, aki 50 ampulla tesztoszteron alapú szteroidot próbált meg Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a férfi 2022. február 8. napján délután 5 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére. Az eljáró pénzügyőr kérdésére nem jelentett be vámárut, azonban az autó átvizsgálása során a vádlott tisztasági csomagjában megtaláltak és lefoglaltak 10 doboz gyógyszerkészítményt, melyek tesztoszteron-enantát hatóanyag tartalmú ampullákat tartalmaztak.

Ez a hatóanyag azonban illegális gyógyszernek minősül Magyarországon.

A vádlottól lefoglalt 50 ampulla indokolatlan mennyiségnek minősül, az ajánlott alkalmazási mennyiséget figyelembe véve 125 hétre lett volna egy személynek elegendő. A vádlott az ampullákat orvosi rendelvény vagy az OGYÉI különleges engedélye nélkül hozta be az ország területére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.