145 km/h sebességgel ütközött frontálisan, halálos balesetet okozott

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki figyelmetlensége miatt halálos közúti balesetet okozott a 43-as főúton.

A vádirat szerint még 2019. augusztus 16-án, az éjjeli órákban a vádlott a sebességkorlátozást jelentősen túllépve, 145 km/h sebességgel hajtott a 43-as főúton, két kistelepülés között. Közlekedése során fokozatosan áttért a bal sávba, ahol szemből szabályos sebességgel érkezett egy személyautó. A jármű sofőrje már hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a vádlott autójának motorblokkja és mindkét jármű első futóműve is kiszakadt a helyéről.

A biztonsági öv nélkül vezető sértett a felfúvódó légzsáknak csapódása miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetért a felelősség a nőt terheli. A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában.

Borítókép: illusztráció

Előző sztori

Trópusi lepkék várják a látogatókat szegedi füvészkertben

Következő sztori

Belvárosi tavak képződtek Szegeden