Hírzóna

Ünnepélyesen átadták a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő kerékpárutat

Ünnepélyesen átadták a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő kerékpárutat

2022. március 22., kedd
Ünnepélyesen átadták a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő kerékpárutat

Újabb milliárdos kerékpárút a megyében: ezúttal Sándorfalva és Ópusztaszer között épült meg a 17,6 kilóméteres szakasz.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az avatóünnepségen elmondta, hogy

Magyarország az elmúlt öt-hat évben Európában élen járt az aktív életmód, a rendszeres mozgás feltételeit megteremtő beruházásokban.

Beszédéből megtudhattuk, hogy a kerékpárutakon kívül 2010 óta a kormány mintegy 100 turistaházat újított fel, és 150 vízitúra-megállóhely is elkészült.

A több mint egymilliárd forintból elkészült szakasz egyaránt szolgálja a munkába járókat és a kikapcsolódni vágyókat, az Ópusztaszerre tartó turistákat vagy a Körösök völgyéhez igyekvőket

– tette hozzá a kormánybiztos.

Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a térségben élők régi álma vált valóra a településeket összekötő kerékpárút megépítésével, és kiemelte,

bízok abban, hogy hamarosan elkészül a Szegedet Csongráddal összekötő kerékpárút hiányzó szakasza, illetve teljessé válik a Mindszenttől Szegvárig, illetve Szentesig tartó út is.

A kerékpárút megépítéséhez az érintett települések és a megyei önkormányzat konzorciuma 700 millió forint uniós támogatást nyert el, amit a kormány 340 millió forinttal egészített ki, hogy a Sándorfalva belterületén átvezető régi, keskeny útszakasz teljesen újjáépülhessen.

A kerékpárút mentén egyébként két pihenőhely is épült. Az egyik a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében Ópusztaszeren, a másik pedig Sándorfalva határában.

MTI
Borítókép: turizmus.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.