Politika

Trócsányi László: a szegedieknek is biztonságban kell érezniük magukat

Trócsányi László: a szegedieknek is biztonságban kell érezniük magukat

2022. március 3., csütörtök
Trócsányi László: a szegedieknek is biztonságban kell érezniük magukat

A Fidesz EP képviselője a szegedi fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Európa jelenleg komoly kérdések előtt áll, éppen ezért fontos, hogy a magyar érdekeket helyezzük előtérbe. Trócsányi László kiemelte, a mostani háborús helyzetben egy tapasztalt, stabil kormányra van szükség, hogy a szegediek is biztonságban érezhessék magukat.

A magyar nemzeti érdekek egyértelműek: Európában konfliktus van, ebből ki kell maradni. Az ország ellátását garantálni kell, egyúttal szolidaritásra van szükség – szögezte le.

Trócsányi emlékeztetett, 1993-ban Szeged és a Dél-Alföld közelről szembesült azzal, milyen, amikor háború dúl a szomszédban. Ismét az országunkhoz közel van háború, ennek Szegeden is lehet hatása. Egy ilyen válságidőszakban kiemelten fontos, hogy erős kormánya legyen Magyarországnak – hangoztatta.

Kiemelte, Szeged lakosságának is biztonságban kell éreznie magát, ezért olyan képviselőkre van szükség, akik határozottak, egyenesek és valóban a város érdekeit képviselik.

– A körülöttünk lévő körülmények megváltoztak, ezért nagyon fontos, hogy Magyarországnak határozott, tapasztalt kormánya legyen. Arra biztatom Szeged és a környező települések lakosságát, hogy mindezt figyelem bevéve voksoljanak április 3-án – fogalmazott a korábbi igazságügyi miniszter.

Virágzik az SZTE
Trócsányi László arról is szót ejtett, hogy az egyetemek modellváltása komoly eredményekkel párosult.
– Nőtt az intézmények autonómiája, a Szegedi Tudományegyetem virágzik, rendkívül színvonalas munkát végeznek az SZTE-n – sorolta a pozitív hatásokat.

Hallgassa meg Trócsányi László gondolatait:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.