Politika

Századvég: Orbán Viktor rátermettebb vezető a baloldali kihívójánál

Századvég: Orbán Viktor rátermettebb vezető a baloldali kihívójánál

2022. március 9., szerda
Századvég: Orbán Viktor rátermettebb vezető a baloldali kihívójánál

Az Ukrajnában zajló háború miatt szomszédos országként létfontosságú Magyarország biztonsága. A Századvég azt vizsgálta, hogy ebben a válságos helyzetben a magyarok Orbán Viktort, vagy inkább az ellenzéki összefogás jelöltjét, Márki-Zay Pétert tartják alkalmasabbnak hazánk biztonságának szavatolására.

A kutatási adatok szerint a magyarok többsége Orbán Viktort rátermettebb vezetőnek tartja Márki-Zay Péternél.

A magyarok 66 százaléka úgy véli, hogy Orbán Viktor az erősebb vezető Magyarország biztonságának a megőrzése szempontjából

–írták elemzésükben.

Mindössze 25 százalékuk gondolja úgy, hogy Márki-Zay Péter az erősebb vezető.

Forrás: Századvég

Az Ukrajnában dúló háború az egész világgazdaságra is kihat, így hazánkat is érinthetik komoly gazdasági következmények. így azt is megkérdezték az emberektől, hogy ki lenne az erősebb, megfelelőbb vezető a gazdaság védelmére és az áremelkedés megakadályozására.

A megkérdezettek 65 százaléka úgy gondolja, hogy Orbán Viktor erősebb, megfelelőbb vezető a gazdaság védelmére, valamint az áremelkedés megakadályozására, mint a baloldal kormányfőjelöltje. A válaszadók 27 százaléka ítéli Márki-Zay Pétert  alkalmasabbnak a fegyveres konfliktus Magyarországot érintő gazdasági hatásainak enyhítésére.

Forrás: Századvég

A felmérés arra is rámutatott, hogy a megkérdezettek 64 százaléka szerint a családja összességében Orbán Viktor kormányzása alatt lenne nagyobb biztonságban, 27 százalékuk pedig Márki-Zay Pétert jelölte meg a témában.

Forrás: Századvég

A kutatóintézet azt is megkérdezte a magyar emberektől, hogy egyetértenek, vagy inkább nem értenek egyet Orbán Viktor válságkezelésével. A válaszadók 68 százaléka ért egyet azzal, ahogyan a miniszterelnök kezelte az orosz-ukrán konfliktust, és 27 százalékuk elégedetlenségét fejezte ki.

Forrás: Századvég

Az eredeti cikk ITT  érhető el.

A borítókép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.