Hírzóna

Pánikvásárlás Szegeden: úgy veszik az üzemanyagot, mintha nem lenne holnap

Pánikvásárlás Szegeden: úgy veszik az üzemanyagot, mintha nem lenne holnap

2022. március 10., csütörtök
Pánikvásárlás Szegeden: úgy veszik az üzemanyagot, mintha nem lenne holnap

Ahogy az egész országban, úgy Szegeden is durván megteltek a benzinkutak. Az óriási tumultus fő okát egyelőre nem pontosan tudni, az viszont biztos, hogy a benzinárstop miatt nagyjából feleannyiba kerül nálunk a benzin és a gázolaj, mint külföldön jelenleg.

Körbenéztünk Szegeden és megérdeklődtük az olvasóktól, illetve a kutaktól, hogy hol mennyi üzemanyag kapható - már ha egyáltalán.

A Bajai úti Shell-kúton például már egyáltalán nem kapható gázolaj, pedig a szerkesztőségünk által megkérdezett kutas szerint reggel 8-kor 20 ezer litert kaptak, ami átlagosan 4 napra elegendő mennyiség, azonban ma délután 3-ra teljesen elfogyott, így újabb adagot kellett rendelni.

A kutas azt is elárulta: a helyzetre egyáltalán nem voltak felkészülve. Ugyanakkor megnyugtatóan tette hozzá, hogy minden üzemanyagból van készleten, azonban annak érdekében, hogy tartható legyen az állapot, korlátozniuk kellett, hogy egy vásárló hány litert tankolhat. Egy kamionos például kifejezetten keveset.

Az emberek pániskzerűen vásárolják az üzemanyagot, rengetegen kannákat is töltenek.

Információink szerint az Algyői úti Shell és Lukoil kúton sem kapható már gázolaj. A kamionosoknak az autópályáról kell egyes helyeken letérniük, hogy még működő kutakat találjanak. A nagyobb szegedi bevásárló központok kútjai (Metro, Auchan) értesüléseink szerint még működnek.

Az Etelka sori kút telefonon erősítette meg lapunknak, hogy ott szintén lehet kapni még üzemanyagot, 95-ös benzint is, ugyanakkor legfeljebb csak 30 litert lehet tankolni. A Dorozsmai úti OMV háromnegyed 4 környékén fogyott ki a gázolajból.

Az Algyői úti kúton átlagos a forgalom

Az Algyői úti Shell-kúton a forgalom hétköznapinak tűnik, a Makkosházi körúti OMV-nél azonban óriási a forgalom. A Kálvária sugárúti MOL is még működik. Azonban lényegében minden kúton maximalizálták a tankolható mennyiséget.

A Szegeden láttam Facebook-csoportban is folyamatosan tájékoztatják egymást az emberek. Van, aki arról ír, hogy már Deszkre kell átmenni üzemanyagért, ugyanakkor gázolaj már ott sem kapható.

Az ATV Egyenes beszéd c. műsorában Hernádi Zsolt, a MOL elnöke arról beszélt - és ezt azóta számos szegedi kút is megerősítette lapunknak -, hogy van elég benzin, legfeljebb lokálisan léphetnek fel gondok a kiszolgálással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.